Neurológia - Sopron

Rendelésünk jelenleg technikai okok miatt szünetel!

Ideggyógyászat -Sopron
 

Az idegrendszer betegségei alatt a központi idegrendszert (agy és gerincvelő) és a környéki idegrendszert (agyidegek és gerincvelői idegek) érintő kórképeket értjük.
Gyakran azonban más, olykor távoli szervek, vagy a szervezet egészét érintő betegségek szövődményeként másodlagosan károsodik az idegrendszer, vagy annak összehangolt működése szenved zavart.

Emellett gyakran belgyógyászati, reumatológiai, ortopédiai, immunológai, fül-orr-gégészeti, szemészeti, illetve pszichiátriai betegségek is járhatnak ideggyógyászati kórképekre emlékeztető tünetekkel, melyeket el kell különítenie a neurológusnak a valódi neurológiai betegségektől.

A szerteágazó panaszok, tünetek miatt a mai, fejlett diagnosztikai eszközös lehetőségek idején is nagy jelentőséggel bír a betegtől nyert részletes kórtörténet, a panaszok értő és irányító figyelemmel való végighallgatása a diagnózis felállításában.
Soproni neurológiai magánrendeléseinken szakorvosaink ezt szem előtt tartva a tőlük telhető maximális odafordulással, szakmai felkészültséggel állnak az Önök rendelkezésére.

A leggyakoribb tünetcsoportok, amelyek esetén ideggyógyászati vizsgálat javasolt: 
- fejfájás
- emlékezetzavar
- szédülés, koordinációs zavarok
- mozgászavarok, járászavar, remegés
- alvászavar
- eszméletvesztések
- végtagfájdalommal kísért nyaki és ágyéki gerincfájdalom, hátfájdalom
- arcfájdalmak, ill. kezek, lábfejek zsibbadással kísért fájdalmai
- vizelet és széklettartási zavarok
- ideggyógyászati vizsgálatra szükség lehet bármely, a megszokottól eltérő állapot esetén, mely összefügghet a látásért, hallásért, szaglásért, bőrérzékelésért,az egyensúlyozásért, a koordinációért, erőkifejtésért, beszédért,  érzelmek és emlékképek feldolgozásáért, vizelet-széklettartásért, szexuális működésért felelős szervek, ill. központok kóros működésével.
 
Sürgősséggel javasolt orvosi vizsgálata, ezért lehetőség szerint haladéktalanul forduljon orvoshoz, illetve hívjon mentőt, ha:
- hirtelen támadt beszédzavart észlel (akkor is, ha nem társul hozzá fájdalom!)
- hirtelen jelentkezik végtaggyengesége (akkor is, ha nem társul hozzá fájdalom!)
- hirtelen látásvesztést tapasztal (akkor is, ha nem társul hozzá fájdalom!)
- élete legerősebb fejfájása jelentkezik kísérő tünetekkel, vagy anélkül
- hozzátartozón észlelt, tisztázatlan okú viselkedésváltozás, eszméletvesztés, eszméletlenség esetén.
 
Soproni rendelőházunk neurológus orvosai a hozzájuk forduló betegek előzményi adatainak, panaszainak megismerése után neurológiai betegvizsgálat keretében felmérik az izomerőt, a reflexeket, tájékozódó vizsgálattal a látást, az érzékelést, a koordinációt, a tudatot, illetve célzott vizsgálatokat végeznek speciális kórképek gyanúja esetén (hangvillavizsgálat, speciális egyensúlyozó szervet vizsgáló tesztek, memóriatesztek, stb.)
A vizsgálatot követően a felállított diagnózisnak megfelelően megtervezik az esetlegesen szükséges további vizsgálatokat, illetve korszerű terápiás javaslatokkal látják el a beteget. Amennyiben indokolt, megtervezik a további gondozás menetét.
Szükség esetén társszakmákkal való konzultációt javasolnak, illetve életviteli változtatásokkal kapcsolatos tanácsokat adnak.


Szakorvosaink: rendelési idő: 


Cím: 9400 Sopron, Balfi út 164/A ép. - MediCono Rendelőház - Magánorvosi és Terápiás Központ Sopronban a Pihenőkeresztnél