Fül-orr-gégészet - Sopron

A legtöbb orvos-beteg találkozás hátterében fül-orr-gégészeti megbetegedés áll. Sajnos e betegségek diagnosztikáját és kezelését is könnyű már az elején elrontani, így tartós, hosszú távon akár műtéti beavatkozást igénylő állapot alakulhat ki. A hangsúlyt tehát ennek megelőzésére kell helyezni ott, ahol erre lehetőség van.

Fül-orr-gégészünk Sopronban gyermekek és felnőttek járóbeteg szakellátásával is foglalkozik.

A soproni MediCono Rendelőházban segítséget nyújtunk a heveny (acut) és idült (krónikus) külső- és középfülgyulladások (otitis), orrmelléküreggyulladások (rhinosinusitis), garat- és gégyegyulladások (pharyngitis és laryngitis), mandula- és orrmandulagyulladások (tonsillitisek és adenoiditisek), orrmandula megnagyobbodás esetén.

Gyakori, hogy a fül-orr-gégészeti betegségek, gyulladások kialakításában allergiás megbetegedések is részt vesznek, ezért légúti allergének iránti érzékenység kimutatására allergiavizsgálatot is végzünk a soproni rendelőben.

A halláscsökkenések, a fülzúgás (tinnitus), a szédülés (vertigo) kivizsgálása és kezelése meghatározó feladataink közé tartozik. Komplex otoneurológiai vizsgálatot biztosítunk, mely hallásvizsgálatot és szédüléses vizsgálatot is jelent. Amennyiben lehetséges, kerüljük a hosszútávú gyógyszeres kezelést. A hangsúly ilyenkor a szédülés rehabilitációra kerül, aktív tornával sokszor panaszmentesség érhető el.

Nyaki duzzanatok, elváltozások, rekedtség, tartós torokfájdalom, nyelési zavarok kivizsgálásában is fontos szerepet játszik a fül-orr-gégészeti vizsgálat. Soproni rendelőnk kiváló felszereltsége aprólékos fül-orr-gégészeti vizsgálatot tesz lehetővé, melynek során az addig rejtve maradt betegségek (gyulladások, tályogok, cysták, esetleg daganatok) is észlelhetővé válnak.

Orvosunk: Dr. Pozsgai Zsolt fül-orr-gégész főorvos

Cím: 9400 Sopron, Balfi út 164/A. - MediCono Magánorvosi és Terápiás Központ

Szolgáltatások:

  • fül mikroszkópos vizsgálata
  • orr- és melléküregek endoszkópos vizsgálata
  • garat- és gége endoszkópos vizsgálata
  • hallásvizsgálat
  • szédüléses vizsgálatok
  • allergiavizsgálat
  • kisebb ambuláns fül-orr-gégészeti beavatkozások